Heilig Hart
De Heilig Hart van Jezuskerk is een rooms-katholieke kerk aan de Beeklaan 13 in De Zilk.
De Heilig Hart van Jezuskerk werd in 1919-1920 gebouwd naar een ontwerp van Jos Margry.
De kerk werd in 1920 in gebruik genomen en gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. Het kerkgebouw heeft de status van gemeentelijk monument.
De aquarel is in opdracht gemaakt.
Als geboren Zilker was deze kerk heel belangrijk. Ik ben er gedoopt en ik ben er getrouwd.
aquarel
Bennebroek
De Nederlands Hervormde Kerk in de Noord-Hollandse plaats Bennebroek is een protestantse kerk uit de 17e eeuw waarvan de bouw begon in 1664. Pieter Post was de architect. Op 24 mei 1682 was de eerste dienst in deze kerk,[1] die sinds 1972 beschermd is als rijksmonument.
aquarel
Bennebroek.
karakteristiek straatje, Reek, langs de Bennebroekervaart die naar de Ringvaart gaat, in Bennebroek.
aquarel
Landgoed Groenendaal
De
eerste vermelding van Groenendaal
dateert uit 1634.
Daarna duikt ‘Groenendaal’ weer op
als in de achttiende eeuw rijke Haarlemse en Amsterdamse kooplieden langs de
Herenweg prachtige buitenplaatsen bouwen die dienen als zomerverblijf. Een stuk
land genaamd Pauwenbos en de buitenplaats Westberglaan zijn ondertussen bij
Groenendaal gevoegd
acryl op papier
Landgoed Groenendaal
acryl op papier
Lisse.
Heerenweg met zicht op de Hervormde kerk vanaf een oude ansichtkaart.
aquarel
Haarlem.
Karakteristieke zijstraat van de Grote Houtstraat in Haarlem met zicht op De Nieuwe Kerk.
aquarel
Boerderij te Warmond.
aquarel
't Huys Dever.
't Huys Dever in Lisse is waarschijnlijk kort na 1375 gebouwd. Het gebouw is een zogenaamde woontoren of donjon, een versterkt woonhuis, zoals er vele hebben gestaan in de kuststreek; behalve Dever zijn zij alle verdwenen.
aquarel
De molen van Keukenhof.
Holland staat bekend om de vele oude molens. Rond het midden van de 19e eeuw telde alleen Zuid-Holland er al 1275. Er waren graan-, zaag- en poldermolens.
De Keukenhofmolen komt uit Scharmer, waar hij in 1892 is gebouwd als poldermolen. In 1957 is de molen verplaatst naar het terrein van de Keukenhof.
In de Keukenhof heeft de molen alleen functie als sierobject. De molen kan draaien en heeft een vlucht van 17,90 meter. Hij is gedekt met dakleer.
Witte paard Keukenhof.
Het welbekende beeld van de witte ruiter met paard van Paul Koning werd in 1952 vanaf het atelier van de kunstenaar in Amsterdam overgebracht naar de Bloemententoonstelling Keukenhof. Dit beeld, in cement op een ijzeren constructie opgebouwd, was zo groot geworden dat het de deur niet meer uit kon. Na een grandioos feest moest het atelier worden gesloopt en onder grote belangstelling werd de ruiter uit het puin gerold te midden van de bereden politie.
aquarel
Kasteel Keukenhof.
Het Landgoed Keukenhof is ontstaan in 1642 toen hofstede 'Keukenhof' werd gebouwd in het keukenduin van slot Teylingen. Het keukenduin ontleende zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot Teylingen.
Latere bewoners hebben de hofstede Keukenhof verbouwd tot het huidige met torens verfraaide Kasteel Keukenhof.
Na het overlijden van de laatste kasteelheer van het Landgoed Keukenhof, graaf J.C.E. van Lynden, in augustus 2003, is de stichting Kasteel Keukenhof door Van Lynden verantwoordelijk gemaakt voor de instandhouding en exploitatie van het landgoed dat bestaat uit meer dan 230 hectare grond waarop 18 rijksmonumenten staan.
aquarel